“Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga(Mk 10, 43-44)”

Proslavljena svetkovina Duhova na Bobanovom

Na svetkovinu Duhova, 5. lipnja, u filijalnoj crkvi na Bobanovom, u župi Prenj, proslavljen je zaštitnik ove filijalne crkve. Svečanost je počela mimohodom

folklornih društava od mjesnoga doma do crkve. U mimohodu su sudjelovali uz domaće kulturno umjetničko društvo i kulturno-umjetnička društva iz: Aladinića, Domanovića, Dretelja, Stoca i Rotimlje. Po dolasku u crkvu započela je svečana sveta misa koju je predvodio don Božo Goluža, urednik Crkve na kamenu uz suslavlje don Mile Vidića, župnika i don Marina Krešića, župnika Aladinića.

Uz mnoštvo vjernika, liturgijsko pjevanje je predvodio veliki župni zbor, a u službi oltara bili su ministranti kao i čitači koji su pročitali Božju riječ. Don Božo je u propovijedi govorio o darovima Duha Svetoga te ih na jednostavan i zanimljiv način protumačio i povezao sa svakodnevnim životom. Nakon završetka svete mise uslijedila je smotra folklora uz pučko veselje i druženje u dvorištu crkve.

Za proslavu Duhova vjernici su se pripremali trodnevnom duhovnom obnovom. Prvu večer misu je predvodio don Vinko Nenadić, župni vikar u župi sv. Mateja u Mostaru, drugu večer predvodio je don Tomislav Rajič, župni vikar s Bune. Treću večer predvodio je don Ilija Petković, župnik iz Čapljine. Liturgijsko pjevanje animirali su mladi iz  Čapljine. Poslije mise uslijedilo je druženje uz prigodni domjenka kojega su pripremili mladi Bobanova.

Župni list 14/2022

O našoj crkvi

Župa Prenj – Dubrave spominje se u maticama davne 1706. godine, tijekom povijesti odvojilo se čak osam župa: Hrasno 1761., Stolac 1863., Klepci 1874. od koje su se kasnije razvile dvije župe: Dračevo tako nazvano od 1970. sa sjedištem u Dračevu, i Čeljevo 1974.; Rotimlja 1917. od koje je cijepanjem 1974. nastala župa Stjepan Krst koja je u posljednjem ratu naviše stradala; Domanovići 1969. i najmlađa Aladinići 1977. godine.

holy bible