“Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga(Mk 10, 43-44)”

Svetkovina Duha Svetoga na Bobanovom

Kao i proteklih godina i ove godine posebno je svečano proslavljena svetkovina Duha Svetoga na Bobanovom koje pripada župi Prenj.

Za ovu veliku Svetkovinu vjernici su se pripremili trodnevnicom. Svaku večer molila se pobožnost Duhu Svetom i slavila Sveta misa.

Prvu večer trodnevnice Svetu misu predvodio je don Mile Vidić, župnik. Drugu večer trodnevnice predslavio je don Ilija Petković, biskupov tajnik. Treću večer bilo je pokorničko bogoslužje i sveta ispovijed, a Svetu misu predvodio je fra Velimir Bagavac, župni vikar u Drinovcima.

Na samu Svetkovinu, pučku misu predvodio je don Pero Pavlović, župnik Rotimlje i Stjepan Krsta. Na Svetim Misama, kako u trodnevnici tako i na samu svetkovinu sudjelovao velik broj vjernika. Ove godine, zbog pandemije, nije bilo malonogometnog turnira ni smotre folklora.

Na kraju Svete mise sve je pozdravio zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji proslave Duha Svetoga na Bobanovom don Mile Vidić, župnik.

Župni list 14/2022

O našoj crkvi

Župa Prenj – Dubrave spominje se u maticama davne 1706. godine, tijekom povijesti odvojilo se čak osam župa: Hrasno 1761., Stolac 1863., Klepci 1874. od koje su se kasnije razvile dvije župe: Dračevo tako nazvano od 1970. sa sjedištem u Dračevu, i Čeljevo 1974.; Rotimlja 1917. od koje je cijepanjem 1974. nastala župa Stjepan Krst koja je u posljednjem ratu naviše stradala; Domanovići 1969. i najmlađa Aladinići 1977. godine.

holy bible