Business is booming.

Proslava Svetkovine Duhova

703

Svetkovina Duhova proslavljena je 20. svibnja svečanim misnim slavljem, u filijalnoj crkvi Duha Svetoga na Bobanovu Selu, župa Prenj.

Svečanu Misu predslavio je don Stipe Gale, župnik Aladinića, uz koncelebraciju domaćeg župnika don Mile Vidića.

Veliko mnoštvo vjernika ispunilo je crkvu i crkveno dvorište. Osim vjernika Bobanova i Prenja, brojni vjernici su došli i s Aladinića, Domanovića i drugih okolnih župa. Po završetku Euharistijskog slavlja uslijedila je smotra folklora, na kojoj je sudjelovalo šest kulturno-umjetničkih društava.

Domaće kulturno-umjetničko društvo „Naši korijeni“ tom je prigodom proslavilo jubilej 10 godina djelovanja. Uz bosansko kolo i hercegovački bećarac pučko veselje se nastavilo do u kasne popodnevne sate. Za proslavu Duhova, vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu.

Prvu večer trodnevnice svetu misu je slavio don Marin Krešić, župni vikar na Gradini, drugu večer don Ante Čarapina, župni vikar u Neumu, a treću večer fra Ivan Pervan, župnik Doljana. Sve tri večeri svetim misama prethodila je krunica i litanije Duha Svetoga, dok je pak, treću večer trodnevnice bila ispovijed za sve vjernike. Pod svetim misama kroz trodnevnicu pjevali su župni zborovi, čitači lijepo čitali, a ministranti posluživali kod oltara.