Business is booming.

Velika Gospa Prenj 2020 Okupila mnoštvo vjernika

156

Na svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo, u narodu poznatija kao svetkovina Velike Gospe, u drevnoj župi Prenj okupilo se mnoštvo vjernika.

Za proslavu Velike Gospe vjernici župe Prenj i okolnih župa pripremali su se kroz molitvu krunice, litanija i svete mise kroz devet dana.

Zadnje tri večeri devetnice predvodili su don Mate Pehar, mladomisnik, don Gordan Božić župnik Domanovića i fra Velimir Bagavac, župni vikar iz Drinovaca. Na uočnicu bila je prigoda za ispovijed i procesija sa svijećama te pjevanim litanijama.

Na samu svetkovinu Sveta Misa je bila u 11 sati, koju je predvodio don Jozo Gojsalić, ekonom splitsko-makarske nadbiskupije i župnik Donje Sitno. Na kraju misnog slavlja don Mile je zahvalio don Jozi i drugim svećenicima koji su predvodili mise kroz trodnevnicu.

Svećenicima koji su ispovijedali. Potom pjevačima koji su neumorno pjevali sve večeri devetnice, ministrantima, mladima i svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovogodišnje proslave Velike Gospe. Na poseban način zahvalio je hodočasnicima koji su pješke kroz devet dana dolazili na pobožnosti. Po završetku misnog slavlja uslijedilo je druženje u dvorištu župne crkve. Veselje se nastavilo u obiteljskim domovima Prenjana koji su se pokazali dobrim domaćinima ugostivši mnogobrojnu rodbinu i prijatelje.