Business is booming.

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove na Aladinićima

254

U četvrtak, 16. lipnja 2022. u župi Svih Svetih Aladinići svečano je proslavljena svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Nakon sv. Mise uslijedila je procesija sa Presvetim oko crkve. Vjernici su častili Kristovu nazočnost u posvećenoj hostiji.

Svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove, odnosno Tijelovo ili kako je u narodu poznato Brašančevo, jedna je od četiriju zapovjedanih svetkovina u Katoličkoj Crkvi. Slavi se u četvrtak nakon nedjelje Presvetoga Trojstva. Razlog zašto je to baš četvrtak, a ne neki drugi dan, valja tražiti u činjenici da je na Veliki četvrtak Isus ustanovio euharistiju. Slavljenjem Tijelova u središtu pozornosti vjerničkoga promišljanja je tajna svete euharistije, odnosno Tijela i Krvi Kristove. Ova se tajna uprisutnjuje na svakoj svetoj misi kada po izgovaranju riječi pretvorbe „…Ovo je Tijelo moje…“ i „…Ovo je moja krv…“ kruh i vino postaju pravo Tijelo i Krv Isusa Krista.

Istinski Kristovi vjernici hrane se Tijelom i Krvlju Kristovom. Tako on u nama živi i mi u njemu. Blagdan Tijela i Krvi Kristove govori nam o istinskoj ljubavi, blizini i vjernosti. Bog je uvijek s nama, on je uvijek blizu, on je u nama. Isuse, nema te zahvalnosti kojom ti možemo dovoljno zahvaliti na tvojoj čudesnoj i beskrajnoj ljubavi. Ti tražiš naše iskreno i otvoreno srce. Privij nas na svoje Srce i nahrani nas kruhom života!