Župa Sv. Mihovila Prenj

Miholjdanski susreti

150

Dragi vjernici,
U iduću nedjelju, 29. 09. 2024., proslava je našeg župnog patrona sv. Mihovila arkanđela. Svečana sv. Misa je u 11 sati!

Ove godine, s ponosom najavljujemo i organizaciju Miholjdanskih susreta, koji će se održati 29. rujna 2024. godine, neposredno nakon pučke Mise u čast našega zaštitnika, sv. Mihovila.

Želimo zajedno podržati očuvanje naše vjere, tradicije i kulture Hrvatskog naroda.

Kulturno-umjetničko društvo Prenj kao i društvo Bobanovo, igraju ključnu ulogu u očuvanju naših običaja i vrijednosti, a njihova djelatnost obogaćuje našu župu i širu zajednicu.

Ovaj događaj bit će prilika za susret folklora, gdje ćemo uživati u bogat- stvu našeg kulturnog naslijeđa kroz ples, pjesmu i običaje.

Nastupaju: Prenj, Bobanovo, Aladinići, Stolac, Domanovići i Rotimlja.

Pozivamo sve vas da se uključite, ne samo kao gledatelji, već i kao aktivni sudionici u ovoj lijepoj tradiciji. Zajedno, s ljubavlju i entuzijazmom, možemo očuvati našu kulturu i vjeru za buduće generacije.

Nakon nastupa društava slijedi pučko veselje!
Dobro došli!

Napomena za župljane: Drage domaćice, pozivam vas, koji možete i želite, da donesete svoje ukusne kolače, peciva, mezu, doimaćini, donesite štogod vina.

Molio bih sve one koji žele donijeti svoj dar u hrani i piću, neka to učine 28. 09. od 17:00 sati do 20 sati, na uočnicu sv. Mihovilu.

Hvala svima koji sudjeluju u organizaciji kao i svim našim dobročiniteljima!