Business is booming.

Na Bobanovu proslavljena svetkovina Duhova

181

U nedjelju, 23. svibnja proslavljena je svetkovina Duha Svetoga, zaštitnika filijalne crkve na Bobanovu. Za ovu svetkovinu župljani su se pripremali

 trodnevnom duhovnom obnovom:

  • Četvrtak, 20. svibnja 2021. u 18:00 sati, misu je predvodio župnik Svih Svetih – Aladinići don Stipe Gale, a propovijedao don Ivan Aničić, đakon.
  • U Petak, 21. svibnja 2021. bila je prilika za svetu ispovijed u 17:30 sati. Ispovijedali su susjedni svećenici. Sveta Misa bila je u 18:00 sati, koju je predvodio župnik don Mile Vidić, a propovijedao don Ivan Aničić, đakon.
  • Zadnju večer trodnevnice i ujedno uočnicu, 22. svibnja 2021. u 18:00 sati Svetu Misu slavio je fra Velimir Bagavac, župni vikar u Drinovcima, a propovijedao je don Tomislav Raič, đakon.

Na samu svetkovinu svečanu Svetu Misu u 11:00 sati slavio je don Ivo Šutalo, župnik u Trebinju i biskupski vikar za trebinjsku biskupiju uz koncelebraciju don Stipe Gale, župnika Aladinića i domaćeg župnika don Mile Vidić. Na Svetim Misama u trodnevnici i na sam dan Duhova ministrirali su ministranti, a čitali misna čitanja čitači. Pjevanje su predvodili naši zborovi: Veliki zbor, zbor iz Prenja, Dječji zbor s Bobanova i zbor Mladih iz Bobanova.

Po završetku misnoga slavlja KUD „Naši korijeni“ iz Bobanova sela izveli su kratki program pred crkvom. 

{mp4}Duhovi2021{/mp4}