Business is booming.

Hodočašće i duhovna obnova ministranata iz župa Trebinjsko Mrkanjske biskupije u Travniku

199

Ministranti iz župa Neum, Hrasno, Ravno, Trebinja, Prenj, Čeljevo i Domanovići, hodočastili su sluzi Božjem Petru Barbariću i sudjelovali na duhovnoj obnovi za ministrante od 19. 6. do 21. 6. u Travničkom sjemeništu “Petar Barbarić”.

Na ovo hodočašće i duhovnu obnovu išlo je oko pedeset ministranata iz ovih župa predvođenih župnim upraviteljem župe Domanovići don Tomislavom Rajičem.

Oko sedamdeset ministranata iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine sudjelovalo je na ovoj duhovnoj obnovi. Domaćini su organizirali susret molitve i pobožnosti, pjesme i igre. Ministranti su stekli nova iskustva, nove prijatelje, bili dijelom duhovne obnove, ministrirali su, čitali, pjevali, molili, imali različita sportska natjecanja. Upoznali život i djelo sluge Božjeg Petra Barbarića, kao i život svetog Alojzija Gonzage kojem je posvećena sjemenišna crkva.

Jedno prekrasno iskustvo koje su doživjeli, podijelili su sa svima kako iza svete mise tako i po povratku kući.

Nadamo se i molimo da će dobri Bog potaknuti i ražariti njihova mlada srca da budu što revniji u služenju kod oltara, i da će nekoga od njih pozvati u svoju službu kako u svećeništvo tako i u redovništvo.

Molimo na tu nakanu da dobri Bog pošalje radnika u žetvu svoju jer kako i sam kaže: “Žetva je velika radnika malo”.