Business is booming.

TDK2023 – Koncert duhovne glazbe

67

U okviru Tropletovih dana kulture sinoć je u kripti franjevačke crkve u Mostaru održan koncert duhovne glazbe na kojem je sudjelovalo 9 bendova, vokalno – instrumentalnih sastava i pjevačkih skupina mladih s područja naših biskupija.

Sudionici su izveli po 2 pjesme. Cijela kripta je odjekivala skladnim zvucima iz kojih se ,svakim tonom osjećala iskrenost , ljubav prema Bogu i glazbi, uvježbanost i predanost radu. Bilo je tu različitih stilova, od laganih , meditativnih pjesama do rock zvukova, ali svi su zvučali kao jedinstvena molitva . I stvarno, tko god je slušao, mogao se uvjeriti u onu izreku sv. Augustina da tko pjeva, dvostruko moli. Na kraju koncerta svi izvođači su otpjevali zajedno pjesmu Stoji grad kao svoj doprinos obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Svoje glazbene vještine pokazali su nam:

FRAMA, VIS Frame iz Župe sv. Petra i Pavla
OTKRIVENJE iz Župe sv. Tome
SANTOS iz Župe sv. Mateja
ANIMA iz Župa Čeljevo, Gabela i Gorica – Struge
ANGELUS iz Župe sv. Ilije Proroka, Stolac
SPIRITUS SANCTUS iz Župe Prenj, filijala Bobanovo
AD LIBITUM iz Župe Gospe od Zdravlja, Neum
WHITEPOPE iz Župe sv. Luke I sv. Marka, Ilići – Cim
CORDO iz Župe Polog
Na kraju koncerta voditeljica se zahvalila svim izvođačima i posjetiteljima, domaćinima – franjevačkom samostanu i gvardijanu i župniku fra Danku Perutini te sponzoru koncerta Elektroprivredi Hrvatske Zajednice Herceg Bosne.

Budući da je koncert održan uoči Dana utemeljenja Hrvatske zajednice Herceg – Bosne i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, svi nazočni su pozvani 18. studenoga zapaliti svijeće i pomoliti se kod Križa u Vukovarskoj ulici te doći na brdo Hum podno križa gdje će točno u 19 i 35 članovi Tropleta upaliti 32 baklje za 32 godine od agresije na Vukovar.

Izvor Triplet