Business is booming.

Proslava Duhova 2024

378

Blagdan Duhova svečano je proslavljen 19. svibnja 2024. u filijalnoj crkvi Duha Svetoga na Bobanovu koja pripada župi Prenj. Svečana sveta misa slavila se u 11:00 sati u crkvi, koju je predvodio vlč. Hrvoje Kalem, profesor na KBF – u Sarajevo.

Proslavi svetkovine Duha Svetoga vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu koju je predvodili don Rade Zovko, don Marin Krešić i don Ivan Bijakšić. Svaku večer bila je prigoda za svetu ispovijed.
Na samu svetkovinu uz predvoditelja misnoga slavlja vlč. Kalema koncelebrirali su don Marin Krešić, župnik s Aladinića i domaći župnik don Mile Vidić.

Misa je započela ulaznom procesijom praćena mješovitim zborom i djevojačkom skupinom Spiritus Sanctus koji su animirali cijelo liturgijsko pjevanje, pod ravnanjem Eme Raguž i uz klavirsku pratnju Ivane Marić. U ljepoti liturgijskoga slavlja osim zborova doprinijeli su i ministranti skladnim ministriranjem, čitači razgovijetnim čitanjem te puk Božji koji je skladno odgovarao i aktivno sudjelovao na svetoj misi.

U propovijedi je vlč. Hrvoje protumačio značenje blagdana Duhova i važnost ove svetkovine za cijelu Crkvu. Poručivši kako Duh Sveti daje mir nemirnim srcima, naglasivši važnost obitelji za crkvu i društvo, te značenje plodova i darova Duha Svetoga. Na kraju euharistijskoga slavlja sve nazočne je pozdravio i zahvalio župnik don Mile.

Župnik je pozvao sve okupljene na pučko veselje koje je uslijedilo odmah nakon svete mise, uz harmonike i gitare Maria i Frane Puljića i njihovih priajtelja. U zajedništvu i druženju, uz pjesmu i tjelesnu okrepu vjernici su ostali do kasnih popodnevnih sati.