Business is booming.

Završena proslava Duhova u Bobanovu

302

Blagdan Duhova svečano je proslavljen 28. svibnja 2020. u filijalnoj crkvi Duha Svetoga na Bobanovu koja pripada župi Prenj. Svečana sveta misa slavila se u 11:00 sati u crkvi, koju je predvodio fra Velimir Bagavac župnik sa Čerina.

Proslavi svetkovine Duha Svetoga vjernici su se pripremali kroz trodnevnicu koju je predvodio don Marin Marić, župnik iz Kostajnice. Svaku večer bila je prigoda za svetu ispovijed. U koncelebraciji su bili don Marin Krešić, župnik s Aladinića i domaći župnik don Mile Vidić.

Misa je započela ulaznom procesijom praćena mješovitim zborom i djevojačkom skupinom Spiritus Sanctus koji su animirali cijelo liturgijsko pjevanje. U ljepoti liturgijskoga slavlja osim zborova doprinijeli su i ministranti skladnim ministriranjem, čitači razgovijetnim čitanjem te puk Božji koji je skladno odgovarao i aktivno sudjelovao na svetoj misi.

U propovijedi je fra Velimir protumačio značenje blagdana Duhova i važnost ove svetkovine za cijelu Crkvu. Poručivši kako Duh Sveti daje mir nemirnim srcima, naglasivši važnost obitelji za crkvu i društvo. Na kraju euharistijskoga slavlja sve nazočne je pozdravio i zahvalio župnik don Mile.

Župnik je pozvao sve okupljene na pučko veselje koje je uslijedilo odmah nakon svete mise. U zajedništvu i druženju, uz pjesmu i tjelesnu okrepu vjernici su ostali do kasnih popodnevnih sati.