Business is booming.

Nedjelja dobrog pastira

181

U subotu 21. 4. 2018. skupina od 6 bogoslova Vrhbosanskog Bogoslovnog Sjemeništa na čelu s rektorom preč. Josipom Kneževićem,  posjetila je župu Prenj u Stolačkom dekanatu

Trebinjsko-Mrkanske biskupije, gdje ih je dočekao novi župnik don Mile Vidić.Tamo je bio susret ministranata iz župa: Rotimlja, Stolac, Čeljevo, Dračevo, Aladinići i Prenj na kojem se okupilo 100-tinjak dječaka osnovnoškolskog uzrasta .

Počeli su sa službom riječi i molitvom za duhovna zvanja. Bogoslov Branimir Bevanda je svjeodčio o svom zvanju. Zatim je uslijedio igrokaz Mate Puljića i Ivana Popovića o životu u bogosloviji. Nakon toga, uslijedila su natjecanja u potezanju konopa, skakanju iz mjesta i skakanju u vrećama.

Ministranti su se nakon igara nastavili družiti s bogoslovima koji su navečer bili smješteni po obiteljima u župi Prenj. U Nedjelju Krista Dobroga Pastira 22.4., rektor je slavio svete mise u župnoj crkvi u Prenju i područnoj crkvi u Bobanovom selu koje su bogoslovi animirali pjevanjem i čitanjem.

Na kraju misa bogoslov Darko Endrich je posvjedočio o svom pozivu. Nakon ručka s lokalnim svećenicima bogoslovi su s rektorom krenuli natrag u Sarajevo.